Kulelerin Yükselişi

1915 Çanakkale Köprüsü kuleleri tamamlandı

18 Mart 2017’de temeli atılan ve Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Şekerkaya ile Gelibolu’nun Sütlüce mevkii arasında yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 32. bloğuda başarılı bir şekilde yerleştirildi ve kulelerinin imalatı tamamlanarak 318 metreye ulaştı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni temsil eden köprünün en ucunda ise Çanakkale Savaşlarının unutulmaz kahramanı Seyit Onbaşı’nın sırtlayarak namluya sürdüğü top mermisi tasviri yer alması planlanmaktadır.

Keson imalat aşamalarında olduğu gibi kule imalatında da Leica ölçme teknolojilerinin tercih edildi.

Her kulede 4 adet olmak üzere toplam 16 adet Leica GM30 GNSS izleme alıcısı ile kulelerin imalat konumları takip edilmiştir. GM30 alıcı hassas konumları, karada tesis edilen 3 adet Leica GR30 Referans İstasyonu baz alınarak, Leica GNSS Spider yazılımı tarafından hem gerçek zamanlı hem de sonradan işlenerek (post-process) hesaplanmıştır. Köprü imalatından sorumlu birimler, GeoMoS ve GeoMoS Now! web uygulamasının anlık grafik ve raporları ile süreci takip etmişlerdir. GeoMoS, kule imalatında kullanılan sıcaklık ve rüzgar sensörlerine ait verilerin arşivlenmesi ve görselleştirilmesi için de kullanılmıştır. Kule üzeri proje kontrolleri ise Leica TS50 ve TS16 total station’ları ile yapılmıştır.

Bu süreçte gece gündüz demeden çalışan, başta ölçme ekibi olmak üzere projede emeği geçen tüm çalışanları kutlarız.

Türkiye'nin önde gelen firmaları Leica Geosystems Teknolojilerini, Sistem A.Ş.'nin desteği ile tercih etmeye devam ediyor.

Sizinle birlikte, hep daha ileriye...



Haber Albüm